Tutorials per entrenar a persones amb discapacitat i donar major autonomia als familiars.

El Servei de Dany Cerebral de l’Hospital Aita Menni i la BBK han llançat una col·lecció de tutorials en vídeo per ajudar les persones discapacitades i als seus familiars a desenvolupar les activitats bàsiques de la vida diària amb un major grau d’autonomia.

El material, un total de 21 vídeos d’accés universal, es penjarà gradualment a la web del Servei de Dany Cerebral de l’hospital.

Els vídeos han estat enregistrats l’habitatge adaptat que l’hospital va inaugurar recentment  En ell, amb les més modernes solucions de control d’entorn, suport, i l’ultima tecnologia domòtica, els pacients aprenen a desenvolupar les tasques més quotidianes de la seva vida amb un alt grau d’autonomia.

Aquests vídeos pretenen arribar a persones discapacitades,cuidadors, i també a professionals, per que coneguin aquesta iniciativa

Els continguts dels vídeos són molt variats. En particular, ensenyaran a les persones hemiplègiques a desplaçar-se amb polispasts i grues, a vestir-se, a aixecar-se del llit a la cadira, de la cadira al vàter, i de la cadira de rodes al cotxe.

També mostraran com sortir-se’n en una cuina adaptada a la preparació d’aliments, i presentaran, a més, els avantatges que ofereixen els sistemes d’accés a un habitatge mitjançant un codi, targeta, etc.

Els vídeos són un pas més en la línia d’ajudar a persones amb seqüeles de lesions cerebrals a viure amb més autonomia i millor qualitat de vida. Per a això, es mostren solucions arquitectòniques, com ara l’eliminació d’espais de distribució, la utilització d’espais de convivència diàfans o la disposició de diferents mobles i equipaments habituals.

També es mostren solucions tecnològiques de control de l’entorn a través de diversos formats d’ordinador.

Els ajuts per a la preparació d’aliments, i els coberts i estris adaptats  també hi són presents en el material, dirigits especialment a persones que han patit ictus i presenten dificultats per a aquesta activitat.

Un altre grup d’audiovisuals mostra com moure el pacient al llit, com fer el trasllat del llit a la cadira, o de la cadira al bany. Aquests són procediments que necessiten ser ben apresos per garantir la seguretat de tots dos, pacients i cuidadors, . i que són necessaris per minimitzar els riscos de lesions.

Anuncis

Quant a xavierpanyart

1967. Metge (Physician). Terrassa (Catalonia)
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s