NOVA APP PER A SMARTPHONES “061 CatSalut Respon”

b_84_061appRecentment el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha presentat l’app per a smartphones “061CatSalut Respon”.

Aquesta aplicació, propietat de Sistema d’Emergències Mèdiques SA (Servei Català de la Salut), està pensada per a ser útil tant al professional de la salut com als ciutadans. És gratuïta i la podreu descarregar, tant per a iOs com per a Android, a les plataformes de descàrrega habituals d’ambdós sistemes operatius.

screen568x568 (1)Introduint les dades de l’usuari útils per a la seva identificació des del punt de vista sanitari (nom, cognoms, DNI, número de targeta sanitària, edat, sexe i adreça), i utilitzant el servei de geoposicionament que permet localitzar la posició, l’aplicació ofereix un  servei de màxima eficiència i qualitat en el moment de posar-se en contacte amb el 061CatSalut Respon.

061 CatSalut Respon és un servei que, com és conegut, constitueix un punt d’entrada única al serveis sanitaris del sistema públic de salut, donant respostes en diferent grau de resolució, per diferents tipus de professionals (metges, infermers, tècnics) en funció de la valoració del pacient i del tipus de consulta realitzada.  La seva cartera de serveis va des de la realització de tràmits administratius, donar consells de salut o adreçar al ciutadà al centre de salut més adient, fins enviar, si cal, un professional sanitari a domicili o activar altres recursos, com una ambulància o un helicòpter medicalitzat.

Configurada correctament amb les dades del pacient, l’app permet el 061CatSalut Respon consultar i actualitzar la història clínica del pacient, aportant informació molt valuosa i actualitzada als professionals, per tal de donar la millor resposta al ciutadà. També permet el reconeixement de pacients que per la seva condició clínica requereixin d’intervencions de seguiment especials  o específiques.

screen568x568 (2)Altres de les utilitats que presenta aquesta app  són informar de quan cal trucar al 061 CatSalut Respon i localitzar els centres i equipaments de salut – centres d’atenció primària, dispositius d’atenció continuada i hospitals – de tot Catalunya, que es trobin més pròxims a la localització de l’usuari.

Amb ella podreu també accedir a informació de salut d’interès mitjançant vídeos i consells publicats,  fer comentaris i rebre notificacions relacionades amb l’àmbit de la salut.

És important saber que:

  • El grau de privacitat està sempre sota el control de l’usuari, de tal manera que aquest pot activar o desactivar l’enviament de les dades personals i/o la seva geoposició.
  • Tot i tenint desactivades les dues opcions, segueix essent possible realitzar la trucada des de l’APP.
  • Aquesta APP és compatible amb els programes que permeten la lectura de pantalla a les persones amb deficiència visual.
  • Aquest projecte ha estat validat per la Direcció General d’Atenció Ciutadana (DGAC) i TICSalut i està inclòs a la plataforma APP de la Generalitat de Catalunya.

En definitiva, “061 CatSalut Respon” app és una molt bona iniciativa en l’aplicació de la tecnologia de la comunicació a la salut, de prescripció molt recomanable  als nostres pacients.

Anuncis

Quant a xavierpanyart

1967. Metge (Physician). Terrassa (Catalonia)
Aquesta entrada s'ha publicat en Apps, Notícies, Telemedicina i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s